BenyákZoltán.bmpBenyák Zoltán Budapesten született, 1976. június 4-én. Mérnöki diplomája megszerzése és műszaki tanulmányai mellett folyamatosan foglalkozik az írással. A Magyar Író Akadémia szemináriumait végezte, de emellett autodidakta módon is érdeklődik az irodalom iránt.

Jonathan Cross álnéven is publikál. Írásai a szürrealitásukról felismerhetők. Történetei a valóság és a misztikum határvonalára viszik az olvasót. Gyors cselekményvezetés mellett az írás filozófiai oldalával is operál. Gyakran foglalkoztatja a megfoghatatlan, mint az isteni jelenlét, a sors, a hit.  Első könyve, a Veszett lelkek városa a bűn és a bűnhődés témája köré szövődik egy éteri városban. A Kvartett című science fiction könyvéért Zsoldos Péter-díjra jelölték. A más szerzőkkel közösen jegyzett Pokoli szimfóniák antológia Doktorok című kisregényében, az ember halállal és elmúlással kapcsolatos élményeit dolgozza fel.

Az Ars Fatalis egy kalandos utazás a valóság és a valótlanság határán. A hétköznapi csodák számbavétele, tisztelgés a sors, a szerencse és a szerelem előtt.

 

Szerző: grafomankiado  2013.04.30. 10:33 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grafo-man.blog.hu/api/trackback/id/tr75252844
süti beállítások módosítása